Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Over ons

Z-CERT Actueel

Z-CERT bestaat uit een klein maar hecht team. We opereren in een startup achtige omgeving; hard werken, korte lijnen, informele sfeer. Onze missie: de zorg digitaal veiliger te maken. Zorgen dat cybercriminelen afblijven van de Nederlandse ziekenhuizen en andere zorgaanbieders. Hier vind je nieuwsberichten over de activiteiten van Z-CERT zelf.

Alle nieuws artikelen over
Z-Cert Actueel

Toont 37 artikelen

Ransomware en financiële fraude vormen belangrijkste cyberdreiging voor de zorg

Cyberdreigingen hebben in 2022 in de zorgsector geleid tot incidenten waarbij data werd gelekt, financiële fraude werd gepleegd en systemen en diensten tijdelijk niet beschikbaar waren. Dat staat in het jaarlijkse Cybersecurity Dreigingsbeeld voor de zorg 2022 dat op 8 maart is overhandigd aan minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het jaar 2022 van Z-CERT in een infographic

Hoe is Z-CERT gegroeid in 2022? En hoeveel incidenten zijn er bij Z-CERT in een jaar tijd gemeld? Bekijk het in ons jaaroverzicht in beeld.

Z-CERT start marktconsultatie voor aanbesteding security monitoring

Z-CERT is de eerste fase gestart van de aanbesteding voor security monitoring in de zorgsector.

DDoS-aanvallen treffen aantal ziekenhuizen

Enkele ziekenhuizen hadden afgelopen dagen te kampen met DDoS-aanvallen. Ook de website van Z-CERT heeft hier last van gehad en is daardoor mogelijk minder beschikbaar geweest.

Z-CERT versterkt de digitale veiligheid van de Nederlandse zorgsector