Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Over ons

Z-CERT Actueel

Z-CERT bestaat uit een klein maar hecht team. We opereren in een startup achtige omgeving; hard werken, korte lijnen, informele sfeer. Onze missie: de zorg digitaal veiliger te maken. Zorgen dat cybercriminelen afblijven van de Nederlandse ziekenhuizen en andere zorgaanbieders. Hier vind je nieuwsberichten over de activiteiten van Z-CERT zelf.

Alle nieuws artikelen over
Z-Cert Actueel

Toont 30 artikelen

Oproep: vervang publieke PKIoverheid-certificaten

Na 4 december 2022 verlopen alle certificaten die zijn ondertekend door het root-certificaat (CA 2020) voor publiek vertrouwde webcertificaten van PKIoverheid. Het blijkt dat nog niet alle zorgorganisaties de overstap hebben gemaakt naar een andere certificaatverstrekker. Lees er hier meer over.

Z-CERT voegt security.txt toe aan website

Z-CERT heeft de nieuwe standaard security.txt in de website opgenomen. Security.txt is een klein tekstbestand die het makkelijker moet maken voor beveiligingsonderzoekers om kwetsbaarheden te melden.

‘Testen van digitale beveiliging is belangrijker dan alleen regels volgen’

Het is als organisatie belangrijk om regelmatig de beveiligingsmaatregelen en -procedures uitvoerig te testen. Daarvoor pleitte Wim Hafkamp, directeur van Z-CERT, tijdens het rondetafelgesprek over Digitale Weerbaarheid in de Tweede Kamer.

Z-CERT werkt mee aan oprichting Europese Health ISAC

Tijdens de eerste dag van het jaarlijkse en grootste Europese cybersecurity congres, de ‘One Conference’, in Den Haag houdt Z-CERT een side-event dat geheel in het teken staat van digitale beveiliging van de zorgsector.

We zijn de hele dag bezig met het digitaal veiliger maken van de Nederlandse zorg