Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Over ons

Z-CERT Actueel

Z-CERT bestaat uit een klein maar hecht team. We opereren in een startup achtige omgeving; hard werken, korte lijnen, informele sfeer. Onze missie: de zorg digitaal veiliger te maken. Zorgen dat cybercriminelen afblijven van de Nederlandse ziekenhuizen en andere zorgaanbieders. Hier vind je nieuwsberichten over de activiteiten van Z-CERT zelf.

Alle nieuws artikelen over
Z-Cert Actueel

Toont 24 artikelen

Z-CERT sluit zich aan bij cybersecurity collectief PCSI

Z-CERT heeft zich als liaison partner aangesloten bij het Partnership for Cyber Security Innovation (PCSI). Het PCSI is een collectief dat streeft naar innovatie op het gebied van cybersecurity om zo de partners en de Nederlandse maatschappij beter weerbaar te maken tegen cyberaanvallen. PCSI is de opvolger van het Shared Research Programma Cyber Security dat in 2014 van start ging.

Z-CERT en Jeugdzorg Nederland werken samen rond cybersecurity en informatiebeveiliging

Jeugdzorg Nederland en Z-CERT gaan jeugdhulporganisaties weerbaarder maken tegen cyberdreigingen zoals ransomware en phishing. Jeugdhulporganisaties maakten het afgelopen jaar een grote stap in het verder digitaliseren van de hulpverlening. Steeds meer jeugdzorgbehandelingen vinden online plaats. Vooral tijdens de coronapandemie heeft e-health zich versneld ontwikkeld. Daarom probeert Jeugdzorg Nederland samen met Z-CERT jeugdhulporganisaties weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen.

Het jaar 2021 van Z-CERT in een infographic

Hoe zag het jaar 2021 eruit voor Z-CERT? Welke ontwikkelingen maakte de stichting door? Wat hebben we betekend voor onze deelnemers en hoeveel incidenten hebben we voor hen opgepakt? We hebben het samengevat in deze infographic.

Z-CERT presenteert tweede Cybersecurity Dreigingsbeeld voor de zorg

De grootste digitale dreiging in de zorgsector is ransomware. Het afgelopen jaar steeg de hoeveelheid ransomware-incidenten in de zorgsector in Nederland en Europa aanzienlijk. Dat blijkt uit het Dreigingsbeeld voor de Zorg dat is samengesteld door analisten van de Stichting Z-CERT. Z-CERT is het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg. Het is de tweede keer dat Z-CERT een Dreigingsbeeld opstelt.

We zijn de hele dag bezig met het digitaal veiliger maken
van de Nederlandse zorg