Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Over ons

Z-CERT Actueel

Z-CERT bestaat uit een klein maar hecht team. We opereren in een startup achtige omgeving; hard werken, korte lijnen, informele sfeer. Onze missie: de zorg digitaal veiliger te maken. Zorgen dat cybercriminelen afblijven van de Nederlandse ziekenhuizen en andere zorgaanbieders. Hier vind je nieuwsberichten over de activiteiten van Z-CERT zelf.

Alle nieuws artikelen over
Z-Cert Actueel

Toont 26 artikelen

DDoS-aanvallen zijn een aandachtspunt voor de zorgsector

Update dreigingsbeeld voor de zorgsector
Het huidige dreigingsbeeld in relatie tot Oekraïne en Rusland is vergelijkbaar met onze update van eind april. De grootste dreiging voor Nederlandse zorgorganisaties met het oog op dit conflict is dat zij geraakt kunnen worden door DDoS-aanvallen, zonder dat zij direct het doelwit zijn. Hoe zit dat?

Z-CERT helpt het Deventer Ziekenhuis bij cybercrisisoefening

Z-CERT heeft meegewerkt aan een grootschalige cybercrisisoefening van het Deventer Ziekenhuis. De organisatie bootste een situatie na waarbij enkele systemen waren geïnfecteerd met ransomware. Ransomware vormt immers de grootste cyberdreiging voor zorgorganisaties zoals een aantal Belgische ziekenhuizen recentelijk hebben ondervonden. Z-CERT hielp het Deventer Ziekenhuis bij het herstellen van dit gefingeerde cyberincident. De oefening verliep goed en leverde een aantal verbeterpunten op.

Vernieuwd producten- en dienstenoverzicht

Z-CERT doet heel veel om de zorg digitaal veiliger te maken. Wat allemaal? Bekijk ons vernieuwde overzicht van Z-CERTs producten en diensten.

Z-CERT sluit zich aan bij cybersecurity collectief PCSI

Z-CERT heeft zich als liaison partner aangesloten bij het Partnership for Cyber Security Innovation (PCSI). Het PCSI is een collectief dat streeft naar innovatie op het gebied van cybersecurity om zo de partners en de Nederlandse maatschappij beter weerbaar te maken tegen cyberaanvallen. PCSI is de opvolger van het Shared Research Programma Cyber Security dat in 2014 van start ging.

We zijn de hele dag bezig met het digitaal veiliger maken van de Nederlandse zorg