Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Z-CERT actueel

Stichting Z-CERT is hét expertisecentrum op het gebied van cybersecurity in de zorg. Z-CERT heeft specifieke kennis van medische hard- en software, ondersteunt zorginstanties bij een digitaal incident en vergroot de weerbaarheid van de sector op het gebied van cybersecurity. Z-CERT publiceert regelmatig updates over Z-CERT zelf en de ontwikkelingen die de stichting doormaakt.

Alle nieuws artikelen over
Z-Cert Actueel

Toont 13 artikelen

Z-CERT behaalt ISO 27001 certificering

Eind 2020 heeft een externe auditor vastgesteld dat Z-CERT voldoet aan de eisen gesteld in de ISO 27001. Z-CERT is dan nu ook gecertificeerd.

Z-CERT informeert 100 kleine zorgorganisaties ‘Je kent ons niet, maar we helpen je graag’

Tandartspraktijken, kraamzorgorganisaties en apothekers. Een greep uit de 100 zorgorganisaties die vrijdag 12 februari een mail kregen van Stichting Z-CERT over Emotet. De reden: deze organisaties komen voor in de database van cybercriminelen die tijdens operatie Ladybird in handen is gekomen van de politie.

Eerste Cyberdreigingsbeeld voor de zorg gepubliceerd

Wat zijn de grootste online dreigingen voor de zorgsector? Waar had de zorg mee te maken in 2020 en wat staat deze sector nog te wachten in de toekomst? Z-CERT heeft maandag 1 februari het allereerste Cyberdreigingsbeeld voor de zorg gepubliceerd. Erik Gerritsen, hoogste ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid nam het eerste exemplaar in ontvangst.

De Nederlandse ggz aangesloten bij Z-CERT

De directieleden van beide organisaties ondertekenden deze maand een overeenkomst voor de duur van drie jaar. Vanaf 1 januari 2021 zijn 64 lid-instellingen van de Nederlandse ggz aangesloten bij Z-CERT. Z-CERT is als expertisecentrum gespecialiseerd in het weerbaarder maken van zorgorganisaties op het gebied van informatiebeveiliging en cyberdreigingen.

We zijn de hele dag bezig met het digitaal veiliger maken
van de Nederlandse zorg