Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Z-CERT actueel

Stichting Z-CERT is hét expertisecentrum op het gebied van cybersecurity in de zorg. Z-CERT heeft specifieke kennis van medische hard- en software, ondersteunt zorginstanties bij een digitaal incident en vergroot de weerbaarheid van de sector op het gebied van cybersecurity. Z-CERT publiceert regelmatig updates over Z-CERT zelf en de ontwikkelingen die de stichting doormaakt.

Alle nieuws artikelen over
Z-Cert Actueel

Toont 33 artikelen

Wortell sluit zich aan bij Zorg Detectie Netwerk van Z-CERT

Managed security provider Wortell sluit zich aan bij het Zorg Detectie Netwerk (ZDN) van Z-CERT. De beide partijen hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend. De samenwerking betekent dat Z-CERT en Wortell zorgspecifieke dreigingsinformatie met elkaar gaan delen om zorgorganisaties nog beter te kunnen beschermen tegen cyberdreigingen.

Een terugblik op het Z-CERT lustrumjaar 2022

De feestdagen komen eraan en daarom blikt Z-CERT nog even terug op 2022, het jaar waarin Z-CERT haar 5-jarig bestaan vierde.

Philips en Z-CERT gaan nauwer samenwerken

Z-CERT heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Philips op het gebied van cybersecurity en medische productbeveiliging. De samenwerking helpt de zorgsector om beter voorbereid te zijn op cyberdreigingen.

Oproep: vervang publieke PKIoverheid-certificaten

Na 4 december 2022 verlopen alle certificaten die zijn ondertekend door het root-certificaat (CA 2020) voor publiek vertrouwde webcertificaten van PKIoverheid. Het blijkt dat nog niet alle zorgorganisaties de overstap hebben gemaakt naar een andere certificaatverstrekker. Lees er hier meer over.

Z-CERT versterkt de digitale veiligheid van de Nederlandse zorgsector