Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN

Kwetsbaarheden

Kwetsbaarheden zijn gaten of programmeerfouten in software. Via deze gaten kunnen cybercriminelen een netwerk binnendringen. Ze maken dan een software code die gebruik maakt van de kwetsbaarheid in de software. Dit noemen we een exploit. Zo’n exploit kan een computersysteem in gevaar te brengen. Kwaadwillenden kunnen dan bijvoorbeeld informatie stelen of geld eisen doordat ze ransomware hebben geïnstalleerd via de exploit. De meeste kwetsbaarheden worden opgelost door patches of updates.

Alle nieuws artikelen over
Kwetsbaarheden

Toont 3 artikelen

Nieuwsuur brengt gebrekkige dataveiligheid coronatesten aan het licht

Medewerkers van het bedrijf U-Diagnostics dat corona(snel)testen uitvoert voor particulieren en bedrijven, heeft gevoelige persoonlijke data van cliënten gedeeld via een Whatsappgroep. Journalisten van Nieuwsuur verkregen toegang tot de whatsappgroep en de online database van U-Diagnostics en zagen persoonsgegevens in van onder meer militairen die zich bij U-Diagnostics hebben laten testen op COVID.

Vier vragen over de zorgsector en SolarWinds Orion

De cybersecuritywereld schudt zo vlak voor de Kerst op zijn grondvesten. Na de Citrix-crisis begin dit jaar, zijn nu alle ogen gevestigd op SolarWinds; een veelgebruikte monitoringtool. In een product van SolarWinds genaamd Orion zit een ernstige kwetsbaarheid die actief wordt misbruikt.

Patiëntgegevens uit powerpointpresentaties vindbaar in Google

Patiëntdata, uit online medische presentaties wordt door zoekmachines als Google en Bing geïndexeerd, waardoor gevoelige informatie online vindbaar is. Dit kan gevolgen hebben voor de privacy van patiënten. Z-CERT heeft haar deelnemers hierover op de hoogte gebracht nadat enkele radiologie-organisaties uit de Verenigde Staten hierover aan de bel hadden getrokken.

We zijn de hele dag bezig met het digitaal veiliger maken van de Nederlandse zorg.