Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Thema

Incident Management

Het is niet de vraag of maar de vraag wanneer je organisatie te maken krijgt met een cyberincident. Ook de sterk gedigitaliseerde zorgsector heeft met regelmaat te maken met digitale incidenten. Denk aan datalekken, phishing, malware of een verstoring van de dienstverlening door een incident bij een dienstverlener.

Alle nieuws artikelen over
Incident Management

Toont 8 artikelen

Digitale triage; CVE uitgelegd voor de zorgsector

Eén van de pilaren van informatiebeveiliging is goed patch- en kwetsbaarhedenmanagement. Het is echter niet makkelijk om te bepalen wanneer je in actie moet komen en hoe snel. Soms lijkt het wel of softwarekwetsbaarheden elkaar sneller opvolgen dan de series op Netflix. Hoe onderscheid je het kaf van het koren? En waarin verschilt de zorgsector van andere sectoren?

Systemen RadboudUMC misbruikt door cryptominer

Het datalek bij het RadboudUMC heeft geleid tot misbruik van de servercapaciteit voor cryptomining. Dat is een van de conlusies die uit het onderzoek van het RadboudUMC naar voren is gekomen. Z-CERT heeft samen met Fox-IT gewerkt aan het onderzoek. De bevindingen zijn deze week gepubliceerd.

Datalek bij Radboudumc

Het Radboudumc heeft te maken gehad met een datalek waarbij zakelijke personeelsgegevens en gegevens van partnerorganisaties zijn gelekt. Dat maakte het ziekenhuis deze week bekend op de website.

Supply Chain Attack Kaseya door de ogen van Z-CERT

De update is gepubliceerd, het meeste stof is neergedaald. Tijd om de balans op te maken van de supply chain attack op Kaseya VSA. Steven van Baardewijk, security specialist bij Z-CERT, maakte het allemaal van dichtbij mee en schreef onderstaande blog in de End of Week over het werk van Z-CERT tijdens deze aanval. Zijn blog geeft weer waar Z-CERT staat in de zorgsector, welke informatiestromen er zijn en welke afwegingen we maken ‘in the heat of the moment’ bij een dergelijk grote aanval.

Z-CERT versterkt de digitale veiligheid van de Nederlandse zorgsector