Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Thema

Incident Management

Het is niet de vraag of maar de vraag wanneer je organisatie te maken krijgt met een cyberincident. Ook de sterk gedigitaliseerde zorgsector heeft met regelmaat te maken met digitale incidenten. Denk aan datalekken, phishing, malware of een verstoring van de dienstverlening door een incident bij een dienstverlener.

Alle nieuws artikelen over
Incident Management

Toont 5 artikelen

Supply Chain Attack Kaseya door de ogen van Z-CERT

De update is gepubliceerd, het meeste stof is neergedaald. Tijd om de balans op te maken van de supply chain attack op Kaseya VSA. Steven van Baardewijk, security specialist bij Z-CERT, maakte het allemaal van dichtbij mee en schreef onderstaande blog in de End of Week over het werk van Z-CERT tijdens deze aanval. Zijn blog geeft weer waar Z-CERT staat in de zorgsector, welke informatiestromen er zijn en welke afwegingen we maken ‘in the heat of the moment’ bij een dergelijk grote aanval.

Z-CERT presenteert Eerste Hulp bij Datalekken (EHBD)

Een datalek kan elke organisatie overkomen. Hoe ga je er zo goed mogelijk mee om en welke stappen moet je eigenlijk doorlopen? Z-CERT heeft op basis van het AP stappenplan een EHBD (Eerste Hulp bij Datalekken) gemaakt voor de zorgsector. Een handzaam factsheet dat in geen enkel zorgcrisisplan mag ontbreken.

Hackergroep SilverFish; moeilijk te zien, lastig om vanaf te komen

Ze zijn bijna onzichtbaar en lastig om vanaf te komen. De hackersgroepering SilverFish is net als het insect een plaag aan het worden. Talrijke organisaties over de hele wereld zijn geraakt door deze geavanceerde Advanced Persistent Threat (APT). Ook de zorgsector in Nederland ondervindt hinder van SilverFish. In deze blog geven we antwoord op de meest gestelde vragen over SilverFish.

Na de hack: Wat kan de Nederlandse zorgsector leren van de ransomware aanval op een Duits ziekenhuis

Het Universitair Medisch Centrum in Dusseldorf dat in september geraakt was door Doppelpaymer ransomware is weer volledig in gebruik. De aanval die de boeken in gaat als “de eerste ransomwareaanval met dodelijke afloop”, trok wereldwijd de aandacht. De grens tussen de digitale en de fysieke wereld vervaagd, waarschuwen experts. Welke lessen kan de Nederlandse zorgsector halen uit deze digitale tragedie?

We zijn de hele dag bezig met het digitaal veiliger maken
van de Nederlandse zorg