Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN

Cyber Awareness

Cyber awareness is niet alleen belangrijk op het werk, ook thuis is het van belang om zorgvuldig op de cyber veiligheid te letten. Juist nu thuiswerken zo gewoon is geworden zoeken criminelen naar de zwakste schakel van de medewerker om zo toegang te krijgen tot (bedrijfs-)systemen, e-mail accounts, login-gegevens en informatie.

Alle nieuws artikelen over
Awareness

Toont 5 artikelen

Kort advies van Z-CERT: deel nooit je codes!

Deel nooit je persoonlijke codes! Dit is het kortste en krachtigste advies wat Z-CERT kan geven als het gaat om Whatsappfraude. De afgelopen dagen kreeg Z-CERT van diverse zorginstellingen vragen over Whatsapp-takeovers. Cybercriminelen nemen hierbij de controle over van je Whatsapp-account. Om te voorkomen dat deze vorm van cybercriminaliteit zich verspreidt binnen de zorg, doken onze security specialisten in de huid van de aanvallers en zochten uit hoe zij te werk gaan en belangrijker nog, wat je er tegen kan doen.

Cyber Fit de winter door

Z-CERT biedt alle (zorg)medewerkers graag een (geheugen)steuntje in de rug. Met behulp van onze Cyberfit brochure ben je in één klap weer op de hoogte van wachtwoordbeleid, het herkennen van phishing, CEO-fraude, Social Media etiquette en nog veel meer. Kom Cyberfit de wintermaanden door en download de gratis brochure.

8 vragen over ransomware-aanval ziekenhuis Dusseldorf

Een ransomwareaanval op een Universitair Medisch Centrum in Duitsland heeft gisteren vermoedelijk geleid tot het overlijden van een patiënt. De ambulance waarin de vrouw werd vervoerd, moest uitwijken naar een ander ziekenhuis omdat het UMC door de cyberaanval geen acute zorg meer kon leveren. (update: later bleek na onderzoek dat de cyberaanval niet had bijgedragen aan het overlijden van de patiënt)

Patiëntgegevens uit powerpointpresentaties vindbaar in Google

Patiëntdata, uit online medische presentaties wordt door zoekmachines als Google en Bing geïndexeerd, waardoor gevoelige informatie online vindbaar is. Dit kan gevolgen hebben voor de privacy van patiënten. Z-CERT heeft haar deelnemers hierover op de hoogte gebracht nadat enkele radiologie-organisaties uit de Verenigde Staten hierover aan de bel hadden getrokken.

We zijn de hele dag bezig met het digitaal veiliger maken van de Nederlandse zorg.