Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Cyber Awareness

Cyber awareness is niet alleen belangrijk op het werk, ook thuis is het van belang om zorgvuldig op de cyber veiligheid te letten. Juist nu thuiswerken zo gewoon is geworden zoeken criminelen naar de zwakste schakel van de medewerker om zo toegang te krijgen tot (bedrijfs-)systemen, e-mail accounts, login-gegevens en informatie.

Alle nieuws artikelen over
Awareness

Toont 11 artikelen

Fors meer ransomware bij Europese zorginstellingen

Europese zorginstellingen hebben sinds begin van dit jaar te maken met fors meer ransomware-aanvallen dan het jaar ervoor. Het gaat, voor zover bij Z-CERT bekend om 25 aanvallen in Europa, waarbij 66 zorglocaties zijn geraakt. In Nederland hebben sinds januari 2021 vier zorgorganisaties te maken gehad met ransomware.

Cybermaand 2021: Tien tips tegen ransomware

Speciaal voor de cybersecuritymaand 2021 diepen we onze Tien gouden tips tegen ransomware verder uit. Wat moet je nou precies doen met de office macro’s? En hoe kan whitelisting je helpen in de strijd tegen cybercriminelen? Lees het hier en op Linkedin.

Z-CERT presenteert Eerste Hulp bij Datalekken (EHBD)

Een datalek kan elke organisatie overkomen. Hoe ga je er zo goed mogelijk mee om en welke stappen moet je eigenlijk doorlopen? Z-CERT heeft op basis van het AP stappenplan een EHBD (Eerste Hulp bij Datalekken) gemaakt voor de zorgsector. Een handzaam factsheet dat in geen enkel zorgcrisisplan mag ontbreken.

Denk aan je RDP en doe er voorzichtig mee

RDP staat voor Remote Desktop Protocol, maar securityspecialisten noemen het ook Ransomware Deployment Protocol. RDP stelt zowel medewerkers als leveranciers in staat om op afstand te werken in de bedrijfsomgeving. Een functionaliteit die in coronatijd een vlucht heeft genomen.Een ideale oplossing, maar RDP direct ontsluiten aan het internet is als een wegwijzer voor cybercriminelen; ‘This way for the data.’

 

We zijn de hele dag bezig met het digitaal veiliger maken
van de Nederlandse zorg