Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Z-CERT werkt mee aan oprichting Europese Health ISAC

Tijdens de eerste dag van het jaarlijkse en grootste Europese cybersecurity congres, de ‘ONE Conference’, in Den Haag houdt Z-CERT een side-event dat geheel in het teken staat van digitale beveiliging van de zorgsector.

Met hulp van ENISA, het Europese agentschap voor informatieveiligheid, wordt gewerkt aan de oprichting van een Europese Health ISAC (Information Sharing and Analysis Center). ISAC’s zijn non-profit uitwisselingsplatformen die een centrale bron bieden voor het verzamelen van sectorspecifieke informatie over cyberdreigingen en beveiligingsmaatregelen. Ook maakt het de informatie-uitwisseling mogelijk tussen de private en de publieke sector over onderliggende oorzaken, incidenten en dreigingen, alsook ervaringen, kennis en analyses.

Tijdens deze conferentie worden de deelnemers uit verschillende Europese landen geïnformeerd over de huidige stand van zaken van de EH ISAC in oprichting en zullen zij verschillende inhoudelijke onderwerpen bespreken. Het voornemen is om de European Health ISAC vanaf januari 2023 een kickstart te geven en te formaliseren.

Meer informatie over dit thema

Deel deze pagina

Z-CERT versterkt de digitale veiligheid van de Nederlandse zorgsector