Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search
Artikel

De grootste digitale dreiging in de zorgsector is ransomware. Het afgelopen jaar steeg de hoeveelheid ransomware-incidenten in de zorgsector in Nederland en Europa aanzienlijk. Dat blijkt uit het Dreigingsbeeld voor de Zorg dat is samengesteld door analisten van de Stichting Z-CERT. Z-CERT is het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg. Het is de tweede keer dat Z-CERT een Dreigingsbeeld opstelt.

10 februari 2022 | Z-Cert Actueel

 

Voor deze editie hebben honderd instellingen uit de geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen, verzorgings- en revalidatiecentra hun incidentdata in detail gedeeld met de analisten van Z-CERT. Deelnemers en meerdere leveranciers hebben openheid van zaken gegeven in een online-enquête en tijdens interviews. De zorg-CISO’s (Chief Information Security Officers) deelden informatie over incidenten, beveiligingsmaatregelen en incident respons.

Dit leverde een schat aan informatie op dat samen met openbronnenresearch de basis vormt van dit Dreigingsbeeld. Evenals vorig jaar wisselt dreigingsinformatie zich af met columns van ervaringsdeskundigen en thema’s zoals Log4j.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een alinea met tips en adviezen in de hoop dat lezers actie zullen ondernemen om de veiligheid van de zorgsector nog verder te verbeteren.

Hier kunt u het Cybersecurity Dreigingsbeeld voor de zorg 2021 downloaden.

Meer informatie over dit thema

Deel deze pagina

Z-CERT versterkt de digitale veiligheid van de Nederlandse zorgsector