Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search
Artikel

Z-CERT doneert computers aan ziekenhuis in Ecuador

In een oud internaat in Putumayo, een gebied in het noorden van het Ecuadoriaanse Amazoneregenwoud, verrijst een hospitaal. Oprichters zijn de Nederlandse tropenartsen Carolien en Jacob van der Ende. Zij werken aan hun droom: Quina Care, gezondheidszorg bieden aan de inwoners van de rurale gebieden in Ecuador. Vanuit hun thuisland ontvangen ze donaties om hun droom waar te maken. Van echoapparaten tot bedden en nu ook computers van Z-CERT.

15 april 2021 | Z-Cert Actueel

De elf computers en beugels gaan mee met een zending van hulpgoederen. Dat gebeurt dit jaar per zeecontainer. Veel (medische) spullen die in Nederland niet meer gebruikt mogen worden, vinden een goed nieuw leven in het Zuid Amerikaanse ziekenhuis, legt Carolien uit.

Ziekenhuisbedden

“Hier in Nederland is het vaak goedkoper om in 1 keer alles te vervangen, dan per product te kijken welke nog goed is en welke niet meer, zoals ziekenhuisbedden. In Ecuador kunnen we deze producten nog heel goed gebruiken en kunnen veel spullen nog lang mee.”

Z-CERT had de elf computers uitgefaseerd na de verhuizing naar het nieuwe pand in december vorig jaar. Alle medewerkers zijn toen overgestapt op laptops. Z-CERT heeft bewust gezocht naar een goed doel binnen de zorgsector om de PC’s aan te doneren. Carolien van Quina Care heeft de PC’s deze week in ontvangst genomen.

Donaties

Sinds de oprichting in 2017 ontvangt Quina Care geregeld donaties maar hulp blijft altijd welkom. Op de website van de stichting staat een lijst met producten waar op dit moment behoefte aan is in Ecuador.

Meer informatie over dit thema

Deel deze pagina

Z-CERT versterkt de digitale veiligheid van de Nederlandse zorgsector