Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN

Nieuws

Filter op thema

Toont

artikelen

Nieuwsuur brengt gebrekkige dataveiligheid coronatesten aan het licht

Medewerkers van het bedrijf U-Diagnostics dat corona(snel)testen uitvoert voor particulieren en bedrijven, heeft gevoelige persoonlijke data van cliƫnten gedeeld via een Whatsappgroep. Journalisten van Nieuwsuur verkregen toegang tot de whatsappgroep en de online database van U-Diagnostics en zagen persoonsgegevens in van onder meer militairen die zich bij U-Diagnostics hebben laten testen op COVID.

Vernieuwd Producten en Dienstenoverzicht

Z-CERT doet heel veel om de zorg digitaal veiliger te maken. Wat allemaal? Bekijk ons vernieuwde overzicht van Z-CERTS producten en diensten.

Vier vragen over de zorgsector en SolarWinds Orion

De cybersecuritywereld schudt zo vlak voor de Kerst op zijn grondvesten. Na de Citrix-crisis begin dit jaar, zijn nu alle ogen gevestigd op SolarWinds; een veelgebruikte monitoringtool. In een product van SolarWinds genaamd Orion zit een ernstige kwetsbaarheid die actief wordt misbruikt.

Cybercriminelen richten zich op distributie COVID-19 vaccins

Cybercriminelen hebben het voorzien op de gekoelde distributie van Coronavaccins. Nu steeds meer vaccins het punt naderen van distributie, waarschuwen IBM en Interpol voor gerichte activiteit van hackers. Volgens IBM zijn hackers bezig met een phishingcampagne gericht op de koelketen van de distributiekanalen, waarin de vaccines koud worden gehouden tijdens transport. De cybercriminelen richten zich voornamelijk op organisaties met hoofdkwartieren in Europa, Zuid-Korea en Taiwan.