Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Nieuws

Filter op thema

Toont

artikelen

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de mogelijke impact op de Nederlandse zorgsector

De situatie is vergeleken met onze vorige update (8 april) onveranderd. Er zijn geen aanvallen waargenomen op Nederlandse zorginstellingen en ook internationaal zijn deze gevallen niet gemeld. Echter de situatie kan snel veranderen op het moment dat het conflict escaleert. Ook binnen het huidige dreigingsbeeld is alertheid noodzakelijk. Z-CERT acht het aannemelijk dat dit conflict een stimulerende werking zal hebben op cybercrime en verwacht op de langere termijn een toename van ransomware-aanvallen. Ook is collateral damage (nevenschade) door bijvoorbeeld DDoS-aanvallen een reëel scenario.

Z-CERT sluit zich aan bij cybersecurity collectief PCSI

Z-CERT heeft zich als liaison partner aangesloten bij het Partnership for Cyber Security Innovation (PCSI). Het PCSI is een collectief dat streeft naar innovatie op het gebied van cybersecurity om zo de partners en de Nederlandse maatschappij beter weerbaar te maken tegen cyberaanvallen. PCSI is de opvolger van het Shared Research Programma Cyber Security dat in 2014 van start ging.

Z-CERT en Jeugdzorg Nederland werken samen rond cybersecurity en informatiebeveiliging

Jeugdzorg Nederland en Z-CERT gaan jeugdhulporganisaties weerbaarder maken tegen cyberdreigingen zoals ransomware en phishing. Jeugdhulporganisaties maakten het afgelopen jaar een grote stap in het verder digitaliseren van de hulpverlening. Steeds meer jeugdzorgbehandelingen vinden online plaats. Vooral tijdens de coronapandemie heeft e-health zich versneld ontwikkeld. Daarom probeert Jeugdzorg Nederland samen met Z-CERT jeugdhulporganisaties weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen.

Het jaar 2021 van Z-CERT in een infographic

Hoe zag het jaar 2021 eruit voor Z-CERT? Welke ontwikkelingen maakte de stichting door? Wat hebben we betekend voor onze deelnemers en hoeveel incidenten hebben we voor hen opgepakt? We hebben het samengevat in deze infographic.