Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Nieuws

Filter op thema

Toont

artikelen

Piek ransomware-aanvallen op zorgsector Europa

De afgelopen weken zien de security analisten van Z-CERT een toename in het aantal cyberaanvallen op de Europese zorgsector. Meerdere zorginstellingen in België en Frankrijk zijn de hard geraakt door cybercriminelen die losgeld eisen. Ten aanzien van dezelfde periode vorig jaar is het aantal ransomware aanvallen op de zorg meer dan verdubbeld. Vooralsnog is niet duidelijk waarom het aantal aanvallen nu zo piekt. Maar de ontwikkeling is voor Z-CERT genoeg reden om de Nederlandse zorgsector extra te waarschuwen.

Z-CERT behaalt ISO 27001 certificering

Eind 2020 heeft een externe auditor vastgesteld dat Z-CERT voldoet aan de eisen gesteld in de ISO 27001. Z-CERT is dan nu ook gecertificeerd.

Z-CERT informeert 100 kleine zorgorganisaties ‘Je kent ons niet, maar we helpen je graag’

Tandartspraktijken, kraamzorgorganisaties en apothekers. Een greep uit de 100 zorgorganisaties die vrijdag 12 februari een mail kregen van Stichting Z-CERT over Emotet. De reden: deze organisaties komen voor in de database van cybercriminelen die tijdens operatie Ladybird in handen is gekomen van de politie.

Eerste Cyberdreigingsbeeld voor de zorg gepubliceerd

Wat zijn de grootste online dreigingen voor de zorgsector? Waar had de zorg mee te maken in 2020 en wat staat deze sector nog te wachten in de toekomst? Z-CERT heeft maandag 1 februari het allereerste Cyberdreigingsbeeld voor de zorg gepubliceerd. Erik Gerritsen, hoogste ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid nam het eerste exemplaar in ontvangst.