Search
Lees Voor
CVD melden Deelnemer worden
NL EN
Search

Nieuws

Filter op thema

Toont

artikelen

Stappenplan voor het beheer van domeinnamen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft samen met de experts van Stichting Z-CERT en in nauwe samenwerking met zorginstellingen de handreiking verlopen domeinnamen samengesteld. Hierin staat wat (zorg)organisaties kunnen doen om de kans op een datalek door een verlopen domeinnaam zo klein mogelijk te maken.

Z-CERT doneert computers aan ziekenhuis in Ecuador

In een oud internaat in Putumayo, een gebied in het noorden van het Ecuadoriaanse Amazoneregenwoud, verrijst een hospitaal. Oprichters zijn de Nederlandse tropenartsen Carolien en Jacob van der Ende. Zij werken aan hun droom: Quina Care, gezondheidszorg bieden aan de inwoners van de rurale gebieden in Ecuador. Vanuit hun thuisland ontvangen ze donaties om hun droom waar te maken. Van echoapparaten tot bedden en nu ook computers van Z-CERT.

Z-CERT toegetreden tot Nationaal Response Netwerk

Expertisecentrum Z-CERT is toegetreden tot het Nationaal Response Netwerk (NRN). De partners die zich hebben aangesloten bij dit initiatief van Computer Emergency Respons Teams (CERT’s) hebben als doel om bij grootschalige cyberincidenten de respons te versterken door hun kennis en capaciteiten te bundelen.

Hackergroep SilverFish; moeilijk te zien, lastig om vanaf te komen

Ze zijn bijna onzichtbaar en lastig om vanaf te komen. De hackersgroepering SilverFish is net als het insect een plaag aan het worden. Talrijke organisaties over de hele wereld zijn geraakt door deze geavanceerde Advanced Persistent Threat (APT). Ook de zorgsector in Nederland ondervindt hinder van SilverFish. In deze blog geven we antwoord op de meest gestelde vragen over SilverFish.