Nieuws

NEN maakt NTA 7516 ‘Veilige mail’ beschikbaar

nen.nl - 17.05.2019

Het Nederlands Normalisatie-Instituut heeft op 15 mei de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 7516 gepubliceerd. Deze veldnorm stelt kaders aan het veilig e-mailen van persoonlijke gezondheidsinformatie in de zorg. Z-CERT heeft meegeholpen met de totstandkoming van deze veldnorm en beveelt u aan hier kennis van te nemen.

Medisch scanbedrijf schikt ftp-datalek voor 3 miljoen dollar

security.nl - 08.05.2019

Een Amerikaans bedrijf dat medische scanapparatuur levert heeft een datalek waarbij de gegevens van meer dan 300.000 patiënten via een ftp-server lekten voor een bedrag van 3 miljoen dollar geschikt. Touchstone Medical Imaging werd in mei 2014 door de FBI geïnformeerd dat een ftp-server met patiëntgegevens voor iedereen toegankelijk was en dat zoekmachines de patiëntgegevens hadden geïndexeerd.

Minister kijkt later dit jaar naar aanpak datalekken ziekenhuizen

security.nl - 26.04.2019

Minister Bruins voor Medische Zorg kijkt later dit jaar of er acties nodig zijn om datalekken bij ziekenhuizen tegen te gaan. De bewindsman wacht op de uitkomsten van een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) om te bepalen of er maatregelen nodig zijn om datalekken in de zorg aan te pakken.