Vertrek Mr Nienke van den Berg - Directeur Z-CERT

13.11.2018

Mr. Nienke van den Berg vertrekt eind deze maand als directeur van Z-CERT. Ze wordt opgevolgd door Christiaan Piek. Van den Berg is in 2016 aangesteld om Z-CERT, de sectorale CERT voor de zorg, op te zetten. Eerder heeft ze dit gedaan met GOV-CERT, dat later is overgegaan in het NCSC. Van den Berg heeft Z-CERT als organisatie opgebouwd en de dienstverlening ingericht. Vanaf 2019 zal Z-CERT verder worden uitgebouwd door nieuwe sectoren te interesseren om deel te nemen en nieuwe vormen van dienstverlening op te zetten.
 
Voorzitter van de Raad van Toezicht David Voetelink: “Nienke van den Berg heeft Z-CERT opgericht en een stevige basis gelegd voor Z-CERT als organisatie. Er zijn inmiddels een groot aantal deelnemers en gezamenlijk wordt gewerkt aan het verbeteren van de cybersecurity in de zorg.
Z-CERT heeft in inmiddels haar bestaansrecht bewezen en veel deelnemers weten te adviseren en ondersteunen met hun informatiebeveiliging. We bedanken Nienke van den Berg voor haar inzet en wensen haar opvolger veel succes met het verder uitbouwen van de organisatie.”