Bijeenkomst: communicatie over cyberincidenten

19.09.2018

Z-CERT organiseert op 6 november een bijeenkomst voor communicatieprofessionals in de zorg over crisiscommunicatie bij een cyberincident.
We hebben een interessant programma samengesteld:

  *   Crisisgame met Chris van 't Hof.

We spelen een casus na waarbij een ziekenhuis wordt gehackt. Onder leiding van Chris van ’t Hof gaan we aan de slag met de communicatie. Welke stappen zet je en welke dilemma’s kom je tegen?

Chris van 't Hof is internetsocioloog, schrijver en presentator. Met zijn bureau Tek Tok maakt hij ingewikkelde zaken in wetenschap en technologie leuk. In zijn maandelijkse praatprogramma Hack Talk brengt hij de hackers community en het brede publiek bij elkaar.

  *   Barbie-gate bij het Haga-ziekenhuis

Het HagaZiekenhuis kwam eerder dit jaar in het nieuws nadat maar liefst 85 medewerkers onterecht in het patiëntendossier van bekende Nederlandse realityster Barbie hadden gekeken. Een enorme communicatie-uitdaging voor hoofd Communicatie Marnix Beekmans. Hij wil graag zijn ervaringen met ons delen. Hoe heeft hij het aangepakt? Waar liep hij tegenaan? Hoe hield hij het hoofd koel in deze mediastorm?

  *   Z-CERT als digitale brandweer

Z-CERT is opgericht om zorginstellingen te helpen op het moment dat zich een incident voordoet op het gebied van informatiebeveiliging. Z-CERT is een nieuwe organisatie, dus nog niet heel bekend.
In een korte presentatie laten we daarom zien wat Z-CERT is en wat we doen.  Ook schetsen we de belangrijkste risico’s en dreigingen op het gebied van cybersecurity in de zorg.

Alle gegevens op een rij:

Wanneer?
6 november 2018 16.00-19.00 uur. We zorgen voor soep en broodjes.

Waar?
Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht (Vlakbij het Centraal Station).

Voor wie?
Communicatieprofessionals in de zorg
Hoe aanmelden?
Stuur een mail naar [email protected]
De bijeenkomst is gratis. Wel vragen we je om je weer af te melden als je toch niet kunt komen.